Välkommen, Michael Rastas!

Hurra! Vi har anställt Michael Rastas som från och med i höst tillsammans med Hans kommer tjänstgöra som präst i kapellet. Detta är frukten av en lång process, och detta möjliggörs genom samarbete med EFS i Staffanstorp och EFS Sydsverige. Vi hoppas att tror att det bidrar till att evangeliet når fler, och rotar sig djupare i oss. Så låt oss välkomna Michael och familjen till kapellet på bästa möjliga sätt. Kom också ihåg dem i era böner!

Ni som var på gudstjänsten igår fick träffa honom då, och Michael kommer också vara med på församlingshelgen 25-27 augusti. Vi ställde några frågor till Michael så att ni som inte träffat honom än får en liten bild av vem han är.

Familj
Jag och min fru Evelina har varit gifta i sju år. Tillsammans har vi barnen Efraim, 3,5 år och Salome, 8 månader.

Hur är du som person?
En glad grammatiknörd som gillar Jesus, Bibeln, människor, fotboll och hårdrock.

Vad har du jobbat med tidigare?
De senaste åren har jag varit distriktskonsulent på EFS Mittsverige. Jag har vid sidan av det även varit konfirmations- och ungdomspräst i Västerås. Dessförinnan var jag ungdomspräst i Betlehemskyrkan i Stockholm.

Vad ser du fram emot med att komma till Lund och kapellet?
Att få komma till en levande församling, som befinner sig i ett spännande skede. Det ska bli väldigt kul att få vara med och se vad Gud gör med församlingen de kommande åren, och hur vi kan nå ännu fler människor i Lund med evangeliet. Dessutom verkar alla vara väldigt vänliga och välkomnande,

Ett bibelord som betyder mycket för dig?
Rom. 8:1 ”Nu blir det alltså ingen fällande dom för dem som tillhör Kristus Jesus.

Favoritmat?
Indisk mat (och annan stark mat)

Varmt välkommen, Michael!